کدو تنبل، مورد از فواید چشمگیر برای سلامتی

کدو تنبل

کدو تنبل نوعی کدوی زمستانی و از خانواده Cucurbitaceae است. این گیاه بومی آمریکای شمالی است و در روزهای شکرگزاری و هالووین، انتخاب بسیار محبوبی است. در ایالات متحده، کدو به طور معمول به Cucurbita pepo ، یک نوع نارنجی کدو زمستانی اشاره دارد. در مناطق دیگر، مانند استرالیا، کدو تنبل ممکن است به هر نوع کدو زمستانی اشاره داشته باشد. اگرچه کدو معمولاً به عنوان نوعی سبزی درنظر گرفته می‌شود، اما از نظر علمی یک میوه است، زیرا دانه دارد. اشاره می‌شود که کدو از نظر تغذیه‌ای بیشتر به سبزیجات شباهت دارد(تا میوه‌ها). کدو علاوه برطعم خوشمزه‌ای که دارد، مغذی و بسیار سالم است. در این قسمت۹ مزیت فوق‌العاده کدو برای تغذیه و سلامتی آورده شده است.

Potassium Rich Foods List of Foods High in Potassium - کدو تنبل، مورد از فواید چشمگیر برای سلامتی

۱٫ کدو تنبل بسیار مغذی و سرشار از ویتامین آ است.

و این میوه  دارای ویژگی‌های مغذی چشمگیری است و یک فنجان از آن (پخته شده)-به مقدار ۲۴۵ گرم-حاوی موارد زیر است:

  •  کالری: ۴۹
  • چربی: ۰.۲ گرم
  • پروتئین: ۲ گرم
  • کربوهیدرات: ۱۲ گرم
  • فیبر: ۳ گرم
  • ویتامین آ: ۲۴۵ درصد میزان توصیه شده برای مصرف روزانه
  • ویتامین ث: ۱۹ درصد میزان توصیه شده برای مصرف روزانه
  • پتاسیم: ۱۶ درصد میزان توصیه شده برای مصرف روزانه
  • مس: ۱۱ درصد میزان توصیه شده برای مصرف روزانه
  • منگنز: ۱۱ درصد میزان توصیه شده برای مصرف روزانه
  • ویتامین ب‌۲: ۱۱ درصد میزان توصیه شده برای مصرف روزانه
  • ویتامین ای: ۱۰ درصد میزان توصیه شده برای مصرف روزانه
  • آهن: ۸ درصد میزان توصیه شده برای مصرف روزانه
  • مقادیر کمی منیزیم، فسفر، روی، فولات و چند نوع از ویتامین‌های گروه ب.

کدو علاوه‌براین که سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است، نسبتاً کم کالری است، زیرا ۹۴درصد آن آب است. کدو همچنین دارای مقدار زیادی بتاکاروتن است، بتاکاروتن یک کاروتنوئید است که بدن آن را به ویتامین آ تبدیل می‌کند.علاوه‌براین، دانه‌های کدو تنبل، خوراکی-مغذی و دارای مزایای بیشماری برای سلامتی هستند.

 خلاصه : کدو تنبل سرشار از ویتامین و مواد معدنی است و کالری کمی دارد. کدو تنبل همچنین منبع عالی بتاکاروتن (بتاکاروتن کاروتنوئیدی است که بدن آن را به ویتامین آ تبدیل می‌کند) است.

Growing Pumpkins - کدو تنبل، مورد از فواید چشمگیر برای سلامتی

۲٫ کدو تنبل آنتی‌اکسیدان بالایی دارد و می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن را کاهش دهد.

رادیکال‌های آزاد مولکول‌هایی هستند که توسط فرآیند متابولیک بدن تولید می‌شوند. اگرچه بسیار ناپایدار هستند، اما نقش‌های مفیدی مانند از بین بردن باکتری‌های مضر دارند. با این‌حال، حضور بیش ازحد رادیکال‌های آزاد در بدن شما حالتی به نام استرس‌اکسیداتیو را ایجاد می‌کند که با بیماری‌های مزمن، از جمله بیماری‌های قلبی و سرطان ارتباط دارد. کدو تنبل حاوی آنتی اکسیدان‌هایی مانند آلفا کاروتن، بتا کاروتن و بتاکریپتوکسانتین است. آنتی‌اکسیدان‌ها رادیکال‌های آزاد را خنثی کرده و مانع از آسیب رساندن به سلول‌های بدن می‌شوند. مطالعات آزمایشگاهی و حیوانی نشان داده است که این آنتی‌اکسیدان‌ها از پوست در برابر آسیب‌های نور خورشید محافظت می‌کنند و خطر ابتلا به سرطان، بیماری‌های چشمی و سایر بیماری‌ها را کاهش می‌دهند.

بااین‌حال، به خاطر داشته باشید که تحقیقات انسانی بیشتری به منظور ارائه توصیه‌های سلامتی مورد نیاز است.

 خلاصه: کدو تنبل حاوی آنتی‌اکسیدان‌های آلفا کاروتن، بتاکاروتن، بتاکریپتوکسانتین و بسیاری دیگر است که می‌توانند از سلول‌های بدن در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد محافظت کنند‌.

۳٫ حاوی ویتامین‌هایی است که می‌توانند ایمنی را افزایش دهند.

کدو تنبل سرشار از مواد مغذی است که می‌توانند سیستم ایمنی بدن شما را تقویت کنند‌. به‌عنوان‌مثال، سرشار از بتاکاروتن است(بدن‌بتاکاروتن را به ویتامین‌آ تبدیل می‌کند). مطالعات حاکی ازآن است که ویتامین آ می‌تواند سیستم ایمنی‌بدن را تقویت کرده و با عفونت‌ها مبارزه کند. برعکس، افراد مبتلا به کمبود ویتامین‌آ، ممکن است سیستم‌ایمنی ضعیف‌تری داشته باشند. کدو تنبل سرشار از ویتامین‌ث است. نشان داده شده است که تولید گلبول‌های سفید خون را افزایش می‌دهد، به سلول‌های ایمنی کمک می‌کند تا به طور مؤثرتری کار کنند و زخم‌ها را بهبود می‌بخشد. علاوه بر دو ویتامین ذکر شده، کدو همچنین منبع خوبی از ویتامین‌ای، آهن و فولات است-که همه آنها به سیستم ایمنی بدن کمک می‌کنند.

 خلاصه: کدو تنبل سرشار از ویتامین‌آ-ث-ای و همچنین آهن و فولات است که می‌توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کنند.

57 Cozy Thanksgiving Porch Decor Ideas DigsDigs - کدو تنبل، مورد از فواید چشمگیر برای سلامتی

۴٫ ویتامین‌آ، لوتئین و زاکسانتین می‌توانند از بینایی شما محافظت کنند.

قدرت بینایی با افزایش سن کاهش می‌یابد. خوشبختانه، مصرف مواد مغذی مناسب می‌تواند خطر از دست دادن بینایی را کاهش دهد. کدو تنبل سرشار از مواد مغذی است که با تقویت بینایی ارتباط دارند. به‌عنوان‌مثال، محتوای بتاکاروتن آن ویتامین‌آ مورد نیاز بدن را تأمین می‌کند. تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود ویتامین‌آ یکی از علل شایع نابینایی است. در تجزیه و تحلیل ۲۲ مطالعه، دانشمندان دریافتند افرادی که بتاکاروتن بیشتری مصرف می‌کنند، به طور قابل توجه‌ی کمتر در معرض ابتلا به آب مروارید(یکی از علل شایع نابینایی) قرار دارند.

کدو تنبل همچنین یکی از بهترین منابع لوتئین و زاکسانتین است. دو ترکیب که با کاهش خطر ابتلا به دژنراسیون‌ماکولا(اِی‌اِم‌دی) و آب‌مروارید، مرتبط هستند . علاوه‌براین، کدو حاوی مقادیر خوبی از ویتامین‌ث و ای است که به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل‌ کرده و از آسیب رساندن رادیکال‌های آزاد به سلول‌های چشم جلوگیری می‌کنند.

 خلاصه: ویتامین‌آ، لوتئین و زاکسانتین موجود در کدو تنبل می‌توانند از چشمان شما در برابر از دست دادن بینایی(که با افزایش سن شایع‌تر می‌شود) محافظت کنند.

۵٫ تراکم مواد مغذی و کالری کم در کدو تنبل، می‌تواند باعث کاهش وزن شود.

کدو تنبل یک ماده غذایی غنی از مواد مغذی محسوب می‌شود. این بدان معناست که با وجود مقدار زیاد مواد مغذی، کالری بسیار کمی دارد. در حقیقت، کدو تنبل در هر فنجان، کمتر از ۵۰کالری‌(۲۴۵‌گرم) دارد. و شامل حدود ۹۴درصد آب است.

به زبان ساده، کدو تنبل یک غذای مفید برای کاهش وزن است، زیرا می‌توانید بیشتر از سایر منابع کربوهیدرات-مانند برنج و سیب‌زمینی- آن را مصرف کنید، اما کالری کمتری دریافت کنید. علاوه‌براین، کدو منبع خوبی از فیبر است که می‌تواند اشتهای شما را محدود کند.

خلاصه: کدو تنبل سرشار از مواد مغذی است و درعین حال کمتر از ۵۰کالری در هر فنجان(۲۴۵گرم) دارد. این موضوع باعث می‌شود که این ماده غذایی غنی از مواد مغذی باشد. همچنین منبع خوبی از فیبر است که ممکن است اشتهای شما را سرکوب کند.

Paint a pumpkin in 6 simple steps - کدو تنبل، مورد از فواید چشمگیر برای سلامتی

۶٫ محتوای آنتی‌اکسیدانی آن می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد‌.

سرطان یک بیماری جدی است که به علت رشد غیرطبیعی سلول‌ها بوجود می‌آید. سلول‌های سرطانی با تولید رادیکال‌های آزاد به تکثیر سریع آن‌ها کمک می‌کنند. کدو تنبل سرشار از کاروتنوئیدها است، ترکیباتی که می‌توانند به عنوان آنتی‌اکسیدان عمل کنند.

آنتی اکسیدان‌ها رادیکال های آزاد را خنثی می‌کنند. به عنوان مثال، تجزیه و تحلیل ۱۳ مطالعه نشان داد افرادی که آلفا کاروتن و بتاکاروتن بیشتری مصرف می‌کردند، به میزان قابل توجه‌ی کمتر درگیر سرطان معده می‌شدند. به طور مشابه، بسیاری از مطالعات انسانی دیگر نشان داده است که افرادی که از کاروتنوئیدها بیشتر استفاده می‌کنند،

خطر ابتلا به سرطان گلو، لوزالمعده، سینه و سایر سرطان‌ها، در آن‌ها کمتر است. قابل ذکر است که با این حال، دانشمندان مطمئن نیستند که آیا کاروتنوئیدها و یا اینکه عوامل دیگر-مانند عادات زندگی افرادی که رژیم‌های سرشار از کاروتنوئید مصرف می‌کنند-مسئول کاهش این خطرات هستند.

خلاصه: کدو تنبل حاوی کاروتنوئیدها است که به عنوان آنتی اکسیدان عمل می‌کنند. این ترکیبات با کاهش خطر ابتلا به سرطان معده، گلو، لوزالمعده و سینه مرتبط هستند.

۷٫ پتاسیم، ویتامین‌ث و فیبر می‌توانند برای سلامت قلب مفید باشند.

کدو تنبل حاوی انواع مواد مغذی است که می‌تواند باعث حفظ سلامت قلب شود. کدو تنبل سرشار از پتاسیم، ویتامین‌ث و فیبر است که با سلامت قلب مرتبط هستند. به عنوان مثال، مطالعات نشان داده است که افرادی که پتاسیم بیشتری مصرف می‌کنند فشار خون پایین‌تری دارند و خطر سکته مغزی کمتر آن‌ها را تهدید می‌کند(دو عامل خطر برای بیماری‌های قلبی). کدو همچنین سرشار از آنتی‌اکسیدان است و این موضوع می‌تواند کلسترول اِل‌دی‌اِل (مضر) را از اکسید شدن محافظت کند.

هنگامی که ذرات کلسترول اِل‌دی‌اِل‌اکسید می‌شوند، می‌توانند در امتداد دیواره رگ‌های خونی جمع شوند، در نتیجه عروق شما را محدود کرده و خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهند.

 خلاصه: کدو تنبل منبع خوبی از پتاسیم ، ویتامین ث ، فیبر و آنتی اکسیدان ها است که این موارد باعث حفظ سلامت قلب میشوند .

50 Fall iPhone Wallpapers Thatll Instantly Make You Feel Cozy - کدو تنبل، مورد از فواید چشمگیر برای سلامتی

۸٫ حاوی ترکیباتی است که باعث سلامت پوست می‌شوند‌.

کدو تنبل سرشار از مواد مغذی است که برای پوست شما عالی هستند. به عنوان مثال، سرشار از کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن است که بدن آن را به ویتامین‌آ تبدیل می‌کند. در حقیقت، یک فنجان(۲۴۵ گرم) کدو تنبل پخته شده، ۲۴۵ درصد مقدار توصیه شده برای مصرف روزانه ویتامین آ را تأمین می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که کاروتنوئیدها مانند بتاکاروتن می‌توانند به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کنند.

کاروتنوئیدها پس از مصرف به اندام‌های مختلف از جمله پوست منتقل می‌شوند. در این قسمت است که آنها به محافظت از سلول‌های پوست در برابر آسیب ناشی از اشعه مضر ماوراء‌بنفش (یو وی) کمک می‌کنند. کدو تنبل سرشار از ویتامین‌ث است و ویتامین‌ث برای سلامت پوست ضروری است.

بدن شما برای ساخت کلاژن (پروتئینی که پوست شما را قوی و سالم نگه می دارد) به این ویتامین نیاز دارد. علاوه بر این، کدو تنبل حاوی لوتئین، زاکسانتین، ویتامین‌ای و بسیاری از آنتی‌اکسیدان‌های دیگر است که از پوست شما را در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت میکنند.

 خلاصه: کدو تنبل سرشار از بتاکاروتن است که به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل می‌کند. کدو همچنین حاوی ویتامین‌های‌ث و ای، و همچنین لوتئین و زاکسانتین است که می‌توانند به قوی و سالم نگه داشتن پوست شما کمک کنند.

۹٫ کدو تنبل فوق‌العاده پرکاربرد است و به راحتی می‌توان آن را به رژیم غذایی اضافه کرد.

کدو تنبل خوشمزه و پرکاربرد است و به راحتی می‌توانید آن را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. عطر و طعم شیرین آن را به یک ماده محبوب در غذاهایی مانند کاستارد، کیک پای و پنکیک تبدیل کرده است. با این حال، در غذاهای خوش طعمی مانند سبزیجات سرخ شده، سوپ و پاستا به همان خوبی عمل می‌کند. کدو تنبل دارای پوست بسیار سختی است، بنابراین برای برش نیاز به کمی تلاش دارد. پس از برش، دانه‌ها و قسمت‌ها نخ مانند را بردارید، سپس کدو را خرد کنید. دانه‌ها همچنین خوراکی و مملو از مواد مغذی هستند و خواص سلامتی بسیاری دارند.

به عنوان مثال، دانه کدو تنبل می‌تواند باعث حفظ سلامت مثانه و قلب شود. کدو تنبل را به صورت آماده یا کنسرو شده می‌توانید تهیه کنید و خوراکی‌های زیادی را با استفاده از آن‌ها آماده کنید. هنگام خرید کنسرو، حتماً برچسب‌ها را با دقت بخوانید، زیرا در تعدادی از محصولات بصورت ۱۰۰درصد از کدو تنبل استفاده نشده است و با مطالعه برچسب‌ها میتوانید این موضوع را متوجه شوید.

و اگر تمایلی به مصرف محصولاتی با مواد افزودنی، به ویژه شکر، ندارید، به این واسطه می‌توانید از خرید آن صرف نظر کنید. ساده‌ترین راه خوردن کدو تنبل این است که آن را با نمک و فلفل مزه دار کرده و بعد در فر قرار دهید تا آماده شود. تهیه سوپ کدو، بخصوص در زمستان، انتخاب بسیار محبوبی است .

خلاصه: کدو تنبل را پس از برش می‌توان برشته کرد ، به صورت سوپ پوره شده استفاده کرد و یا از آن برای پخت کیک استفاده کرد. شایان توجه است که دانه‌های آن نیز خوراکی و بسیار مغذی هستند .

Sekapp Orchard - کدو تنبل، مورد از فواید چشمگیر برای سلامتی

چه کسی نباید کدو بخورد؟

کدوتنبل بسیار سالم است و برای اکثر افراد بی‌خطر تلقی می‌شود. با این حال، برخی از افراد ممکن است پس از خوردن کدوتنبل دچار حساسیت شوند. کدو تنبل همچنین به عنوان دیورتیک (ادرار آور) خفیف در نظر گرفته می شود، به این معنی که خوردن کدو تنبل ممکن است باعث واکنش دیورتیک «قرص آب» شود.

و مقدار آب و نمکی که از طریق ادرار دفع می‌شود را افزایش دهد. این اثر ممکن است به افرادی که از داروهای خاصی مانند لیتیوم استفاده می‌کنند آسیب برساند. دیورتیک‌ها می‌توانند توانایی بدن در حذف لیتیوم را مختل کرده و عوارض جانبی جدی ایجاد کنند. اگرچه کدو تنبل سالم است، اما بسیاری از خوراکی های بی‌ارزش تهیه شده از کدو تنبل-مانند لاته، آب نبات و پای- به علت شکر زیاد، فواید سلامتی خود میوه را ندارند.

خلاصه: کدو تنبل بسیار سالم و به طور کلی بی‌خطر است ولی باید در حد اعتدال مصرف شود. از خوردن خوراکی‌هایی که در ظاهر با استفاده از کدو تنبل آماده شده‌اند، اما در حقیقت فاقد مقدار قابل توجه از کدوتنبل و مملو از قند هستند خودداری کنید .

سخن آخر

کدوتنبل غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها و فوق‌العاده سالم است. علاوه‌براین، کم کالری بودن کدو تنبل آن را به یک غذای مناسب برای کاهش وزن تبدیل کرده است. مواد مغذی و آنتی‌اکسیدان‌های آن می‌توانند سیستم ایمنی را تقویت کرده، از بینایی محافظت کند، خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش داده و سلامت قلب و پوست را افزایش دهند. کدو تنبل بسیار پرکاربرد است و به راحتی می‌توانید آن را به رژیم‌غذایی خود اضافه کرده و برای تهیه غذاهای شیرین و خوشمزه از آن استفاده کنید. سعی کنید کدو تنبل را در رژیم غذایی خود بگنجانید تا از مزایای آن برای سلامتی بهره‌مند شوید .

healthline

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *