خورشت فورمه سبری

چلو خورشت قورمه سبزی

31,000 تومان

 چلو خورشت قورمه سبزی، غذای مشهور، اصیل و محبوب ایران

 

قدمت خورشت قورمه سبزی در ایران زمین به ۲۰۰۰ تا ۵۰۰۰ سال پیش باز می گردد. به عبارت دیگر این خورشت دلچسب و خوشمزه، غذای ملی ما ایرانیان به شمار می آید.
باتوجه به اینکه در شهرهای مختلف ایران نوع ترکیباتی که در پخت این خورشت محبوب و ملی مورد استفاده قرار می گیرد اندکی تفاوت را نشان می دهد.
پرسش قابل تاملی که هنگام چشیدن طعم و مزه دلربای این خورشت اصیل در ذهن هریک از ما ممکن است مطرح شود این هست:
این غذا خوشمزه و دلبرانه همیشه بر سر سفره های همه ما ایرانی ها حضور داشته برای اولین بار چه زمانی و چگونه و در کدام نقطه ایران، قدم به هستی گذاشته است؟

 

ترکیبات اصلی چلو خورشت  قورمه سبزی

  • سبزی قرمه
  • لوبیا
  • پیاز قرمز
  • گوشت قرمز پخته
  • لیمو عمانی
photo 2020 10 28 05 47 31 e1603852294903 - چلو خورشت قورمه سبزی
طعم لذیذ خورشت قورمه سبزی رستوران رضایی بچشید.

این خورشت چنانچه برای ۴ نفر پخته شود نزدیک ۱۵۵۰ کیلو کالری انرژی دارد.

 

تاریخچه

در روزگار خیلی خیلی دور، زمانی که هنوز از یخچال و فریزر و سایر امکانات کاربردی امروزی خبری نبود مردم،

مخصوصاً عشایری که به پیشۀ ارزشمند دامداری می‌پرداختند برای حفظ و نگهداری گوشت، آن را به صورت قورمه در می‌آوردند

تا در طی فصل سرما بتوانند از قورمه‌های پخته‌شده و حاضر و آماده نوش جان کنند.

عشایر خلاق و چاره‌جو، بنا بر اطلاع از وضع هوا و تجربه‌ای که از سال‌های پیش اندوخته بودند

هر سال در اواسط فصل پاییز دام‌هایی که به حد اعلای رشد رسیده بودند را ذبح می‌کردند.

سپس گوشت دام‌های ذبح شده را از چربی جدا می‌کردند. از چربی‌ها روغن می‌گرفتند و سپس گوشت را با چربی حیوانی روی آتش ضعیف در زمانی قابل توجه می‌پختند.

پس از آن گوشت‌های پخته‌شده یا قورمه ‌های آماده را در داخل مشک می‌ریختند.

به این ترتیب عشایر عزیز می‌توانستند در تمام مدت فصل سرد زمستان از قورمه‌های حاضر و آماده استفاده کنند

و در روزهای سرد و سخت زمستان برای به دست آوردن غذای مناسب و گرم به دردسر دچار نشوند.

قورمه‌ای که از گوشت تازۀ دام همراه با چربی حیوانی و نمک دانه درشت فراوان پخته می‌شد بسیار چرب و پرانرژی بود.

علاوه بر این، وقتی این قورمه‌ها برای مدت طولانی، که گاهی این مدت طولانی به چند ماه می‌رسید،

در داخل مشک یا کوزه‌ای باقی می‌ماندند طراوت و تازگی خود را از دست می‌دادند.

بنابراین، خلاقیت بشری دوباره دست به کار شد تا فکر بکری برای ایجاد لذت از میل‌کردن غذا را فراهم بیاورد.

شاید این امر به این دلیل اتفاق افتاد که تنها دلیلی که از صرف عذا انتظار می‌رود سیرشدن نیست. بدون شک در گذشته‌های خیلی دور نیز میل‌کردن غذا با لذت‌بردن از صَرف غذا همراه بوده است.

که اگر این طور نبود یافتن راه‌های بسیار، برای پخت غذاهای خوشمزه، هرگز مورد توجه قرار نمی‌گرفتند.

به این ترتیب، سبزی‌های متنوع و خوش‌عطر در کنار قورمه‌ها داخل ظرف‌ها قرار گرفتند و روی آتش گذاشته شدند و اولین قدم‌ها برای اختراع غذایی ملی و نمادی جهانی برداشته شد.

 

منبع: تاریخجه قورمه سبز در ایران

طعم این خورشت دلربا و اصیل ایرانی از رستوران های رضایی بچشید.