چلو خورشت قیمه

چلو خورشت قیمه

31,000 تومان

 چلو خورشت قیمه، شاهنشاه خورشت های ایرانی

قدمت این خوراک دلچسب و خوشمزه به درستی مشخص نیست،هنگامی چلو خورشت قیمه دلربا را میل می کنید
این سوال را پرسش کردید که این غذا خوشمزه را چه کسی اول بار  اختراع کرده است؟
یا این که چه کسی و یا چه کسانی در کجای کشور این غذا را برای اولین بار پختند؟

ژان شاردن جواهرفروش و جهانگرد فرانسوی که کتاب ۱۰ جلدی او سفرهای سر ژان شاردن به عنوان یکی از بهترین کارهای پژوهشگران غربی درباره ایران و خاور نزدیک برشمرده می شود و در دوره صفویی به ایران سفر کرده است از چلو  خورشت قیمه نام می برد.

قیمه نوعی غذا است که درآن گوشت به کار می برند
و آن را با خوشمزه وبهترین ادویه ها طعم دار می کنند.

نادر میرزا قاجار  از نویسندگان و تاریخ نگاران نامدار  دوره قاجار است چلو خورشت قیمه را شاهنشاه خورشت و مربوط به دوره ساسانی می داند.

HRE 4730 - چلو خورشت قیمه
طعم و مزه لذیذ چلو خورشت قیمه را از رستوران های رضایی بچشید.

ترکیبات اصلی این غذا لذیذ

  • لپه
  • گوشت قرمز
  • پیاز سرخ کرده
  • سیب زمینی
  • لیمو خشک امانی
  • رب گوجه فرنگی

 

تاریخچه ی چلو خورشت قیمه

و اما به قسمتی از تاریخچه ی خورشت قیمه می رسیم که در آن بررسی کنیم که این غذای خوشمزه و معروف اصلا از کجا به وجود آمده است؟!

خورشت قیمه غذایی است که قدمت بسیار زیادی دارد و سابقه پخت این غذا به چندین قرن قبل می رسد.

در واقع نمی توان دقیق گفت:
که در کدام ماه و سال بود که یک فرد خوش ذائقه در نهایت با ترکیب لپه، گوشت قورمه شده، پیاز داغ و آب گوجه و با اضافه کردن چند نوع ادویه؛
یک خورشت بسیار خوشمزه پخت!

با این حال، از آن جایی که ریشه ی نام این غذا به واژه ای در زبان ترکی می رسد، می توان خواستگاه این غذا را به نواحی آذری زبان ایران نسبت داد.

در واقع واژه قیمه به کیمه که در اصل واژه ای ترکی است می رسد وبه معنای گوشت قورمه شده می باشد.

البته درباره ی واژه ی کیمه هم با توجه به پیگیری های زبان شناسی، به واژه ای با همین معنا در زبان اکدی (زبانی از شاخه زبان های سامی که بین بابلی ها و آشوریان رایج بوده است
و شاخه ای از زبان آسیایی و آفریقایی محسوب می شود. اکدی در واقع زبان خط نگارش میخی بوده و از زبان سومریان وام گرفته شده است)؛ خواهیم رسید.

دهخدا هم در کتاب لغت نامه اش این واژه را به عنوان گوشت ریز ریز و یا چرخ شده معنا می کند.

منبع: تاریخچه ی چلو خورشت قیمه